top of page

Butiken

I butiken möts det vackra och det praktiska.
Krukor, dekorationer och presentartiklar i en skön miljö av krukväxter.
Fröer, lökar, näring, växtskydd, verktyg och uppbindning- allt har sin plats.

Plantskola

I vår välsorterade plantskola hittar du ett stort sortiment med träd, buskar, rosor och perenner. Skulle det vara något du saknar i vårt sortiment så beställer vi gärna hem det åt dig.
Våra växter kommer i huvudsak från svenska odlare men för ett bredare sortiment kompletterar vi med produkter från Danmark, Tyskland och Holland också.

I växthusen

Gör en insats för miljön och köp riktigt närproducerade växter.
I våra växthus odlar vi vår- och sommarplantor som du kan köpa direkt från växtplatsen.
I vår egen produktion kan vi styra både sortiment och kvalité.
Vi värmer upp våra växthus med fliseldning och merparten av flisen kommer från eget virke, med andra ord även värmen är ”närproducerad”.
Kom gärna in i växthusen och se när det växer, och få känslan av välbehag och längtan som man får i ett varmt, lite fuktigt växthus en solig vårdag.

Läs mer om de olika säsongerna nedan

Bär och Självplock

Vad är en sommar utan jordgubbar?!

Hos oss börjar jordgubbssommaren redan mitten av maj när de första bären mognar i våra växthus. Framåt mitten av juni kommer de första bären på friland. När bären på friland tar slut i månadsskiftet juli-augusti så har plantorna i växthusen hunnit ladda om och ger sen bär ända fram till oktober. Längre in i sommaren mognar Hallonen och i sluútet av sommaren är det dags för Sockermajsen. I slutet av sommaren börjar Solrosorna att blomma. Dessa vackra blommor har vi till självplockning och du bestämmer själv vad det ska kosta. Alla intäkter från Solrosorna går oavkortat till Barncancerfonden, var med och bidra du med! Fjärde generationen jordgubbsodlare 2010 tog Anna och Torbjörn över jordgubbsodlingen, som ligger i Höör mitt i Skåne, efter Torbjörns far Åke Johansson som i sin tur tog över efter sina föräldrar Henry och Gulli Johansson i mitten på 60-talet När Gulli och Henry tog över efter Gullis föräldrar på 40-talet var odlingen i stort sett helt inriktad på plantproduktion och man sålde barrotsplantor över i princip hela landet under namnet Ekenäs egendom. Plantorna grävdes upp och sorterades för hand och distribuerades i huvudsak med tåg direkt ut till kunderna. Denna typ av produktion pågick mer eller mindre under hela Gulli och Henrys tid som odlare men när Åke tog över hade bären, som mest hade varit en biprodukt tidigare, blivit mer intressanta mycket tack vare att det hade kommit fram bättre sorter som hade längre hållbarhet och tålde transporter bättre. Under -60, -70 och -80-talet plockades bären av mestadels skolungdomar och såldes i huvudsak till grossist. Under 80-talet tog även självplockningen fart och blev snabbt ett populärt inslag. I början- mitten av 90-talet ökade andelen bär som såldes på den lokala marknaden och idag säljs 90-100% av de färdigplockade bären på den lokala marknaden. Under slutet av 90-talet dalade intresset för självplockningen men har idag kommit tillbaka som ett väldigt populärt inslag bland sommaraktiviteterna och står nu för närmre 50% av skörden.

IMG_5952.JPG

Etableringsgaranti

För att du ska lyckas så bra som möjligt lämnar vi garanti på fleråriga vedartade prydnadsväxter såsom träd, buskar, häckplantor, etc.
Dör växten trots att du har följt givna skötselanvisningar kompenserar vi dig med en ny växt till motsvarande värde. Samma gäller vid sortfel.

_MG_4159_edited.jpg

Reklamationsanvisningar

Om en inköpt växt inte vill ta sig och börja växa:

 • Låt växten stå kvar på växtplatsen

 • Ta gärna en bild på växten och kontakt oss för vidare instruktioner

Gräv alltså inte upp växten innan du har rådgjort med oss!

Detta gäller också vid misstänkt sortfel.

Vid reklamation måste kvittot på växten kunna visas upp.

_MG_4223_edited.jpg
 • Vid vårköp (1:a mars - 31:a maj) tidigast 2 månader och senast inom 3 månader.

 • Vid sommar- och höstköp (från och med 1:a Juni) inom 3 månader

Ovanstående gäller för vedartade växter inom rekommenderad zon.

Spar alltid kvitto!

Garantier gäller enligt följande

_MG_4267_edited.jpg

Garantin gäller inte:

 • Om växten planterats eller sköts på ett felaktigt sätt

 • Växter som inte är planterade i rekommenderad Zon

 • Viltskador, transportskador eller andra mekaniska skador

 • Sjukdomar efter plantering

 • Tjältorka och andra vinterskador

 • Växter planterade i krukor eller andra planteringskärl

 • Perenner, krukväxter, sommarblommor eller rea varor

Sveriges Trädgårdsmästare

Hos oss hittar du fristående Trädgårdsanläggningar där alla är unika på sitt sätt. En sak har vi gemensamt och det är att vi kan trädgård. Vi jobbar gemensamt för att kunna erbjuda det bästa till våra kunder! Att odla och sälja växter kräver kunskap och erfarenhet – den finns hos oss. Du får också de pålitliga råden som hjälper dig att lyckas med din trädgård, efter dina lokala förutsättningar. Vi följer noga med vad som händer inom forskning och förädling, därför hittar du alltid det nya och spännande hos oss. Det gäller både växter och övriga trädgårdsprodukter. Samtidigt förenar vi tradition med förnyelse, vi tar vara på det nya och värnar om det värdefulla hos det gamla. Växter av högsta kvalitet i ett rikt sortiment hittar du alltid hos oss, men också den bästa jorden, gödsel, krukor och trädgårdsdesign. Både nyblivna och erfarna trädgårdsägare ska känna sig hemma. Sveriges Trädgårdsmästare är ingen kedja utan ett sammaberte mellan ca 30 handelsträdgårdar i sverige. För att göra detta bättre för dig som kund gör vi stora inköp tillsammans för att kunda erbjuda bättre priser och en hög kvalitet. Vi använder oss av samma leverantörer och odlare som vi alltid gjort. Har du frågor eller funderingar är du välkommen att kontakta oss eller läsa med på Sveriges Trädgårdsmästares hemsida.

STM_logotyp_liggande.png
bottom of page